5 stappen om met pensioen te gaan met $ 5 miljoen

08 Nov 2022

5 stappen om met pensioen te gaan met $ 5 miljoen

Hoewel $ 5 miljoen een aanzienlijk bedrag is, vereist het hebben van een nestei van die grootte voor pensionering nog steeds dat het op een voorzichtige manier wordt behandeld. Hier zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat een dergelijk bedrag zowel uw wensen als behoeften dekt nadat u de 9-tot-5-routine hebt gestopt. Een van de verstandigste stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u na uw pensionering kunt doen wat u wilt, is door samen te werken met een financieel adviseur bij het ontwikkelen van een stappenplan voor pensionering om u te begeleiden gedurende de twee of drie decennia dat u op dat nestei zult tekenen.

Stap één is het maken van een plan. Dat is iets wat veel gepensioneerden, inclusief rijke, niet doen. Volgens de 2020 Planning & Progress Study van Northwestern Mutual heeft bijna de helft (40%) van de Amerikaanse volwassenen geen duidelijk idee van hun huidige bestedingslimieten nu versus wat hun bestedingslimieten later zullen zijn. Ze weten niet waar ze de grens moeten trekken, zodat ze kunnen sparen voor later. Als gevolg hiervan geeft 27% aan terughoudend te zijn, terwijl nog eens 22% geld uitgeeft zonder te weten en te hopen dat ze nog genoeg hebben. Uit het onderzoek bleek ook dat 71% van de Amerikanen vindt dat hun financiële plan verbetering kan gebruiken, maar slechts 29% werkt samen met een adviseur.

Het maken van een financieel plan begint met het maken van een pensioenbudget. Dat kan onthullen of uw $ 5.000.000 het type levensstijl kan dekken waarvan u de komende 20 of 30 jaar van plan bent te genieten. Het budget moet rekening houden met de basiskosten voor levensonderhoud, waaronder huisvesting, voedsel, nutsvoorzieningen en transport, evenals gezondheidszorg, hobby's en reizen. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, bekijk dan je huidige uitgavenpatroon.

Probeer uw uitgaven ten minste zes maanden bij te houden en stel uzelf dan enkele belangrijke vragen, zoals:

Is wat u nu uitgeeft waarschijnlijk vergelijkbaar met wat u aan uw pensioen uitgeeft?

Zijn er kosten die u nu heeft die kunnen toenemen of afnemen als u met pensioen gaat? Iets dat helemaal zou kunnen verdwijnen?

Zijn er onkostencategorieën die u nu niet heeft en die u misschien aan uw budget toevoegt als u met pensioen gaat?

Verhaal gaat verder

Deze vragen geven inzicht in wat het zal kosten om uw levensstandaard te behouden tijdens uw pensionering en helpen u bij het bepalen van een realistisch opnamepercentage. Soms raden experts aan om elk jaar 4% van uw pensioenvermogen of minder op te nemen om ervoor te zorgen dat het geld lang meegaat. Ervan uitgaande dat u $ 5.000.000 aan pensioen hebt, zou u realistisch gezien $ 200.000 kunnen opnemen in uw eerste jaar van pensionering. Dat bedrag zou elk volgend jaar stapsgewijs krimpen, uitgaande van een nulgroei van de portefeuille.

Overweeg inkrimping

Er zijn verschillende redenen om inkrimping te overwegen. Het vermindert uw uitgaven. De hypotheeklasten of huur zijn lager. Doorlopende kosten zoals verzekeringen, onderhoud, reparaties en onroerendgoedbelasting zijn lager in een kleinere woning.

Het kan een weerspiegeling zijn van uw verminderde behoefte aan ruimte om met pensioen te gaan. Misschien had je kinderen die ruimte nodig hadden om te spelen en genoeg ruimte om al je herinneringen te laten groeien. Maar als gepensioneerde hebben uw kinderen waarschijnlijk een eigen huis.

Misschien overweegt u zelfs om af te slanken voor uw gezondheid en mobiliteit. Vallen is immers een groot gevaar voor 60-plussers; wonen in een huis met één verdieping belooft minder risico's dan een huis met meerdere verdiepingen voor gepensioneerden.

Mis geen nieuws dat van invloed kan zijn op uw financiën. Ontvang nieuws en tips om slimmere financiële beslissingen te nemen met de halfwekelijkse e-mail van SmartAsset. Het is 100% gratis en je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Meld u vandaag nog aan.

Verplaatsen om op te slaan

Als uw geschatte pensioenbudget hoger is dan uw verwachte pensioeninkomen, kunt u overwegen te verhuizen naar een meer betaalbare regio om de kosten te verlagen. Denk bij het evalueren van budgetvriendelijke pensioenplaatsen aan:

Mediane huisvestingskosten

Kosten van huren versus kopen

Mediane zorgkosten

Toegang tot gezondheidszorg

Criminaliteitspercentage

Recreatie en voorzieningen

Locatie, weer en klimaat

Vergelijk welke staten het meest pensioenvriendelijk zijn en passen in uw prijsdoelen. De goedkoopste staten om een ​​huis te kopen zijn bijvoorbeeld gecentraliseerd in het midden tot zuidoosten van de VS. De top vier omvat West Virginia, Arkansas, Alabama en Mississippi. Als we echter kijken naar de staten met de laagste belastingen, is Florida een grote kanshebber met steden als Tampa, Jacksonville en Miami, deels dankzij het gebrek aan inkomstenbelasting. Geen van beide lijsten kruist elkaar echt, wat de verschillende voordelen laat zien die een staat kan hebben. Aan de ene kant heb je lagere belastingen, aan de andere kant goedkopere woningen. Er zijn zelfs vijf staten die de omzetbelasting over de gehele staat hebben afgeschaft: Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire en Oregon.

U kunt ook overwegen om naar het buitenland te gaan. Maleisië, Panama en Slovenië en behoren consequent tot de goedkoopste plaatsen om met pensioen te gaan, terwijl je een nieuwe cultuur opsnuift. Maar als u van plan bent om in het buitenland met pensioen te gaan, moet u uw onderzoek doen. Controleer niet alleen de kosten van levensonderhoud, maar controleer ook eventuele wettelijke vereisten voor het vestigen van een verblijfsvergunning in het door u gekozen land. Weeg uw opties voor gezondheidszorg af en onderzoek mogelijke fiscale implicaties in verband met het claimen van socialezekerheidsuitkeringen of het op afstand opnemen van geld van beleggingsrekeningen.

Zorg ervoor dat uw geld voor u blijft werken

Geld mag nooit met pensioen gaan. Het is bijvoorbeeld verleidelijk om uw geld op een standaard betaalrekening te houden. Het is een aparte locatie om je geld op te slaan. Maar in plaats van uw geld simpelweg opzij te zetten, kunt u een deel ervan besteden aan investeringen. Een van de gemakkelijkste manieren is met een spaarrekening. Ze zijn meestal een optie met een laag risico en een laag rendement, maar u kunt in plaats daarvan uw inkomsten verbeteren met een hoogrentende spaarrekening. Vergeleken met een spaarrekening met een rentepercentage tussen 0,01% en 2%, hebben hoogrentende spaarrekeningen doorgaans rentetarieven van 1% tot 2,2%. Een hogere rente helpt u ook om de inflatie bij te houden. Zoek er een met lage kosten.

Als alternatief zijn er geldmarktrekeningen, die een compromis zijn tussen een betaalrekening en een spaarrekening. Hiermee kunt u uw geld openen en opnemen, maar toch een hogere rente verdienen. Een hoogrentende geldmarktrekening kan bijna 2% rente opleveren.

En dit zijn slechts twee spaarmogelijkheden die u kunt gebruiken om passief geld op te bouwen. Andere beleggingsopties werken mogelijk beter voor uw langetermijndoelen, dus houd rekening met het risiconiveau en de opbrengst die u wilt.

Creditcardschuld afschaffen

Voorkom onnodige schulden. Betaal elke maand het volledige verschuldigde saldo op creditcardschuld. Rentetarieven ver boven de 20% zijn niet ongewoon. Als je met een hoge afschrijving wordt geconfronteerd, overweeg dan om een ​​persoonlijke lening af te sluiten. Deze hebben meestal lagere rentetarieven en premies dan creditcards. Door van uw creditcardschuld af te komen, creëert u nieuwe financiële kansen. U kunt dat geld gebruiken voor uw pensioensparen en u helpen uw geld op te bouwen.

Waar het om gaat

Als u aan het einde van uw werkjaren $ 5 miljoen heeft, creëert u een financiële buffer. U kunt een comfortabel leven leiden, onderweg genieten, terugveren van de incidentele onverwachte kosten en iets achterlaten voor uw dierbaren of favoriete goede doelen. De sleutel is om een ​​financieel plan te hebben, gebaseerd op een realistisch budget. Overweeg daarna om te verkleinen of te verhuizen - of beide. Zorg ervoor dat uw geld hard voor u werkt en beperk onnodige en buitensporige schulden.

Pensioentips

Overweeg om met een financieel adviseur te praten die u kan helpen bij het oplossen van problemen met uw pensioenplanning. Het vinden van een hoeft niet moeilijk te zijn. De match-uptool van SmartAsset koppelt u in slechts een paar minuten aan maximaal drie lokale adviseurs, waardoor het vinden van de juiste hulp het gemakkelijkste onderdeel van uw pensioenplanning is. Als je er klaar voor bent, ga dan nu aan de slag.

Gebruik een pensioencalculator en een socialezekerheidscalculator om te schatten hoe u uw $ 5 miljoen kunt toewijzen, of wat het bedrag ook is. Als u een grote verandering in uw leven ervaart, voert u de nieuwe cijfers door de pensioencalculator voor een bijgewerkte vooruitzichten.

Fotocredit: ©iStock.com/AscentXmedia