5 trending thema’s voor het communiefeest van jouw tiener

19 Apr 2023

5 trending thema’s voor het communiefeest van jouw tiener

Staat de communie van je tiener op de planning? Dan zit je nu wellicht onder een stevige portie organisatiestress. Voor een geslaagd feest moet je dan ook aan van alles denken: een stijlvolle outfit voor jezelf en het feestvarken, een gezellige locatie, de gasten, en lekker eten. Dit alles in eenzelfde thema zorgt uiteindelijk voor een mooi geheel. Inspiratie nodig? Hier zijn er alvast 5 voor een fantastische dag.  

1. Religieus

Een communiefeest in een religieus thema? Dat klinkt in eerste instantie waarschijnlijk enorm saai, maar dit kan juist hip zijn. Denk aan getekende, bijbelse figuren zoals engelen, en andere religieuze symbolen. Combineer dit met witte decoratie en mooie bloemen voor een stijlvol resultaat. Alvast een goede keuze voor ouders en kinderen die de nadruk willen leggen op de religieuze aspecten.

2. Retro 

Feest vieren in een oude schuur of gezellig in de tuin? Dan is een retro-stijl volledig op zijn plaats. Old-school is weer helemaal hip bij de jeugd, en je zoon of dochter zal daarom een absolute fan zijn. Denk voor de aankleding van het feest aan oude foto's, vintage decoraties en muziek uit de jaren '50 of '60. Eén ding is zeker: een nostalgische sfeer zal aanwezig zijn. Trek deze stijl bovendien makkelijk door in de communiekaarten door het gebruik van een gekartelde rand, of een foto met zwart-witfilter.

3. Zomers 

Mei is traditioneel de maand van de communies, en met een steeds aangenamere temperatuur ideaal om een zomers feest te geven. Dit thema creëer je makkelijk met fleurige bloemen, fruitige drankjes en kleurrijke decoraties. Het feest kan trouwens simpelweg in de tuin plaatsvinden, en daarom perfect voor tieners die graag willen vieren in een informele en ontspannen sfeer. 

4. Sportief

Droomt je tiener ervan om profvoetballer of uitstekende cheerleader te worden? Dan is een sportief thema een interessante keuze. Kies voor sportieve decoraties, zoals voetballen, pompons en andere sportuitrusting, die je ook makkelijk op de kaarten plaatst. Het is een leuke manier om de hobby's en interesses van je kind erbij te betrekken, of om vriendjes op het feest uit te nodigen voor een wedstrijdje.

 

5. Superhelden

Gebruik al je fantasie, en organiseer een communiefeest in een superhelden thema. Kenmerkend hiervoor zijn superhelden maskers, capes en andere accessoires. Tip: vraag voldoende raad aan je tiener, en laat ze al hun creativiteit gebruiken voor een goede uitwerking van het thema. Hij of zij zal ongetwijfeld maar al te graag helpen bij de organisatie van het feest.