Alice Davis, Disney's kostuumontwerper voor It's a Small World, Pirates of the Caribbean Rides, dood op 93-jarige leeftijd

08 Nov 2022

Alice Davis, Disney's kostuumontwerper voor It's a Small World, Pirates of the Caribbean Rides, dood op 93-jarige leeftijd

Alice Davis, Disney's kostuumontwerper voor Pirates of the Caribbean, It's a Small World Rides Dead op 93

Angela Weiss/Getty

Alice Estes Davis, een kostuumontwerper die verantwoordelijk is voor Disney-pretparkattracties, waaronder It's a Small World en Pirates of the Caribbean, films en tv-shows, is overleden. Ze was 93.

Davis stierf donderdag in haar huis Loz Feliz in Los Angeles, volgens The Hollywood Reporter.

Vertegenwoordigers van Disney hebben niet onmiddellijk gereageerd op PEOPLE's verzoek om commentaar.

GERELATEERD: De doodsoorzaak van Disney Star Cameron Boyce bevestigd door de lijkschouwer van Los Angeles

Alice Davis, Disney's kostuumontwerper voor Pirates of the Caribbean, It's a Small World Rides Dead op 93

Ted Shaffrey/AP/Shutterstock

Een overlijdensadvertentie geplaatst door de Walt Disney Company deelt haar vele prestaties en blijvende stempel op de parken en daarbuiten. Bekend om haar werk aan klassieke attracties in Disneyland, was de overleden ontwerper ook getrouwd met een van Disney's 'Nine Old Men', de beroemde animator en Imagineer, Marc Davis, die in januari 2000 stierf.

Alice, geboren op 26 maart 1929 in Escalon, Californië, verdiende een studiebeurs om kostuumontwerp te studeren aan het Chouinard Art Institute in L.A. nadat ze was afgestudeerd aan de middelbare school in Long Beach. Daar volgde ze nachtlessen om animatie te studeren die haar toekomstige echtgenoot had geleerd, hoewel hun romance pas begon toen ze elkaar weer leerden kennen na haar afstuderen.

Alice begon haar carrière met het ontwerpen van dameslingerie en ondergoed voor het Beverly Vogue & Lingerie House in Los Angeles. Nadat ze snel was gepromoveerd tot hoofdontwerper, verwierf ze uiteindelijk een reputatie als een deskundige patroonmaker en autoriteit op het gebied van het gebruik van stof terwijl ze twee fabrieken leidde.

Mis nooit meer een verhaal — meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot boeiende verhalen over human interest.

Disneyland

AaronP/Bauer-Griffin/GC-afbeeldingen

Alice kreeg haar eerste baan bij Disney nadat ze in 1954 een telefoontje kreeg van Marc toen hij op zoek was naar kostuumontwerpen om actrice Helene Stanley aan te kleden. karakter, Briar Rose in Doornroosje.

Verhaal gaat verder

In 1963 vroeg Walt Disney Alice om haar vaardigheden te gebruiken voor de personages op de It's a Small World-attractie voor de 1964-1965 New York World's Fair, waar zij en Marc samenwerkten met kunstontwerper Mary Blair voor onderzoek, ontwerp, en begeleiden van het project. De attractie werd later in 1966 naar Disneyland vervoerd, waar het vandaag de dag nog steeds wordt genoten door bezoekers.

In 1965 vertaalde ze Marc's originele tekeningen van de piratenkleding voor de kostuums van de Pirates of the Caribbean-rit, een andere favoriet bij fans. Andere attracties waaraan ze heeft bijgedragen zijn onder meer Carousel of Progress van General Electric en de Flight to the Moon.

GERELATEERD: 'Great Balls of Fire'-rocker Jerry Lee Lewis dood op 87

Alice noemde haar carrière als Imagineer bij WED Enterprises, ook wel bekend als Walt Disney Imagineering, waar ze in 1962 in dienst trad, "de beste baan die ik ooit heb gehad, omdat er geen hiërarchische verschillen waren."

"Iedereen had een taak. Niemand van ons had titels. We gebruikten allemaal de voornaam", zei ze per Walt Disney Company. "En we werkten allemaal voor hetzelfde: de best mogelijke show neerzetten. We waren aan het werk voordat we moesten zijn, en we zouden zo lang blijven als nodig was."