Allen's blessure zet Bills' Super Bowl-aspiraties in de wacht

08 Nov 2022

Allen's blessure zet Bills' Super Bowl-aspiraties in de wacht

ORCHARD PARK, N.Y. (AP) — Bezorgdheid over het verontrustende verlies van de Buffalo Bills aan de New York Jets werd al snel overschaduwd door nog grotere zorgen over de status van de werpelleboog van Josh Allen op maandag.

Plots houdt de hele organisatie en haar fans hun adem in in afwachting van de resultaten van medische tests om de ernst van Allens blessure te bepalen die hij opliep in de laatste minuten van een verlies van 20-17 voor de Jets - en welke impact het zal de tweede helft van het seizoen en de Super Bowl-aspiraties van de franchise hebben.

Allen sprak zijn vertrouwen uit na de wedstrijd door te zeggen: "Er is wat pijn, maar we komen er wel doorheen."

Een dag later was de beste aanmoediging die coach Sean McDermott kon geven, Allens concurrentievermogen aan te halen door te zeggen: "Ik zou hem nooit uitsluiten."

De realiteit is echter dat we ons schrap zetten voor het potentieel om een ​​zeer Allen-gecentreerde overtreding te moeten overdragen aan gezel-back-up Case Keenum om de AFC-leidende Bills (6-2) in de tussentijd overeind te houden.

"Hij heeft in meerdere verschillende systemen gezeten en hij heeft veel bal gezien", zei aanvallende coördinator Ken Dorsey over de 10-jarige veteraan die een record van 29-35 heeft verdeeld over zes eerdere carrièrestops. "Dus ik denk dat het enige verdienste is om zulke jongens in je kamer te hebben die binnen kunnen komen en je hebt veel vertrouwen om in te grijpen en effectief te werken."

Het probleem is dat er tegenwoordig maar weinig QB's in de NFL zijn die de dual-threat-schoenplaatjes van Allen kunnen vullen, wiens 2.403 yards passen en een teamleidende 392 yards haasten, 84% van Buffalo's yards overtreding vertegenwoordigen.

Als zorgen over de zelf toegebrachte fouten van de Bills in hun verlies tegen de Jets (6-3) de deur in de AFC-race niet hebben geopend, dan heeft de onzekere status van Allen het potentieel om het nog verder te zwaaien.

/p>

Eerst het goede nieuws: op basis van de tiebreaks heeft Buffalo nog steeds een directe weg naar het winnen van de AFC East voor het derde achtereenvolgende jaar en de eerste plaats in de conferentie voor de vierde keer in de teamgeschiedenis en de eerste sinds 1993.

p> Verhaal gaat verder

Wat lastig is, zijn de twee nederlagen van Buffalo tegen rivalen in de divisie, waaronder een verlies van 21-19 in Miami op 25 september.

Net zo'n grote zorg is hoe de zwakke punten van de Bills werden blootgelegd door de Jets.

De aanval genereerde seizoensdalingen in yards (317), eerste downs (19) en punten, waarbij de quarterback moeite had om contact te maken met een ontvanger die niet Stefon Diggs heet. Allen miste ook evenwicht en geduld door vijf keer ontslagen te worden - de meeste in twee jaar - terwijl hij twee zeer onverstandige onderscheppingen gooide.

Tijdens de verdediging zijn de aanloopproblemen die dit voorjaar in free agency zouden zijn opgelost, weer duidelijk. Buffalo stond 174 yards haasten toe, waarvan 76 op 13-play, 86-yard drive die iets meer dan zes minuten van de klok opslokte en leidde tot Greg Zuerlein's go-ahead 28-yard fieldgoal met nog 1:43 te gaan.

De worsteling aan beide kanten van de bal leek een overdracht te zijn van de tweede helft van Buffalo's 27-17 overwinning op Green Bay, waarin de Packers Allen tweemaal uitschakelden en 208 yards wonnen in een uitje dat ze 24 achterlieten -7 op de helft.

In zijn laatste zes kwartalen heeft Allen gecombineerd om 23 van 48 te gaan voor 294 yards met vier onderscheppingen en twee TD's haasten.

Het compliceren van zijn productiedaling is een combinatie van een sterke verdediging die Allen heeft uitgedaagd om ze te verslaan op onderliggende routes, en de inconsistenties van Gabe Davis om zichzelf te positioneren als een betrouwbare nummer 2 bedreiging tegenover Diggs.

Hoewel Davis de tweede plaats in het team inneemt met 451 yards ontvangst, kwamen er 171 op drie vangsten in een 38-3 overwinning op Pittsburgh. In zijn afgelopen twee wedstrijden heeft Davis slechts vier vangsten gedaan op 12 doelen voor slechts 68 yards.

Buffalo's verdediging is ondertussen niet meer helemaal gezond sinds hij met verdedigende tackle Ed Oliver zijn enkel bezeerde in een seizoensopening 31-10 overwinning op de verdedigende Super Bowl-kampioen Rams.

Het was minder dan een week geleden toen Brandon Beane, algemeen directeur van Bills, de veerkracht prees die zijn team toonde bij het overwinnen van tegenslagen door zes van de eerste zeven te winnen.

Bean had zich weinig kunnen voorstellen hoeveel meer tegenspoed er nog in het verschiet ligt.

WAT WERKT

Een lopende aanval die sterk afhankelijk is van Allen die dit seizoen in alle acht wedstrijden 100 yards heeft gehaald.

WAT HULP NODIG HEEFT

Een reeks terug naar de basis aanpassingen aan beide kanten van de bal om tegen te gaan hoe tegenstanders hebben ingehaald wat de Bills in de eerste zeven wedstrijden succesvol heeft gemaakt.

OPSLAG

S Damar Hamlin. De tweedejaars speler, die de geblesseerde starter Jordan Poyer inviel, had een teamleidende 12 tackles en een zak.

OPSLAG

Elke WR en TE niet met de naam Diggs.

Blessures

DE Greg Rousseau wordt van week tot week overwogen nadat hij zijn enkel had verzwikt tegen de Jets.

SLEUTELNUMMER

1-4 — Het record van de Bills in games Allen is niet begonnen sinds hij in 2018 werd opgesteld. De derde reeks QB Matt Barkley is verantwoordelijk voor de enige overwinning, een overwinning van 41-10 op de Jets in 2018.

VOLGENDE STAPPEN

Diggs — en mogelijk Keenum — bereiden zich voor op hun voormalige team met de NFC North-leidende Minnesota Vikings (7-1) die naar de stad komen.

AP NFL: https://apnews.com/hub/nfl en https://twitter.com/AP_NFL