Battle of Crypto Titans eindigt: Binance neemt FTX over

08 Nov 2022

Battle of Crypto Titans eindigt: Binance neemt FTX over

Binance-CEO Changpeng Zhao heeft aangekondigd dat de cryptobeurs voorlopig heeft ingestemd met de overname van FTX van concurrent Sam Bankman-Fried voor een niet nader genoemd bedrag.

"Er is veel te bespreken en zal enige tijd duren. Dit is een zeer dynamische situatie en we beoordelen de situatie in realtime", schreef Zhao dinsdagochtend op Twitter. "Binance heeft de vrijheid om op elk moment uit de deal te stappen. We verwachten dat FTT de komende dagen zeer volatiel zal zijn naarmate de zaken zich ontwikkelen."

Het FTT-token, dat dinsdagochtend tot $ 14,57 was gedaald door geruchten dat FTX de opnames had opgeschort, herstelde zich volgens Coingecko naar $ 19,86 op het nieuws.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Zhao zei dat het Binance-team due diligence zou uitvoeren op de deal.

Ondertussen bevestigde Bankman-Fried de overeenkomst in zijn eigen thread op Twitter en zei dat de twee beurzen hadden ingestemd met een 'strategische transactie'. Hij loste ook een achterstand op bij opnames, die de oorzaak leek te zijn van berichten dat de exchange dinsdagochtend opnames had opgeschort.

"Onze teams werken aan het wegwerken van de terugtrekkingsachterstand zoals het is. Dit zal liquiditeitsproblemen oplossen; alle activa zullen 1: 1 worden gedekt", schreef Bankman-Fried. "Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we Binance hebben gevraagd om binnen te komen. Het kan even duren voordat het is opgelost, enz. - daarvoor bieden we onze excuses aan."

Dit verhaal is in ontwikkeling en zal worden bijgewerkt.