Chris Evans is PEOPLE's 2022 meest sexy man ter wereld: 'Mijn moeder zal zo blij zijn'

08 Nov 2022

Chris Evans is PEOPLE's 2022 meest sexy man ter wereld: 'Mijn moeder zal zo blij zijn'

Als je een middelbare schooljarige Chris Evans zou vertellen dat hij op een dag de meest sexy man ter wereld van MENSEN zou worden genoemd, "zou hij het geweldig vinden!" vertelt de ster aan het tijdschrift in het coververhaal van deze week. "Dit zou waarschijnlijk de weg zijn naar de coole tafel waar ik niet was."

Vandaag de dag, Evans, 41, is nog steeds aan het wennen aan de nieuwe titel - en moet erover praten - maar hij weet dat dit nieuws minstens één persoon zal verrukken: "Mijn moeder zal zo blij zijn", zegt hij. "Ze is trots op alles wat ik doe, maar dit is iets waar ze echt over kan opscheppen."

Het is een zonnige herfstdag op een landgoed buiten Atlanta, Georgia, waar Evans voor de open haard zit in een schilderachtige boerderij. Hoewel hij deze specifieke opdracht volledig lijkt te hebben begrepen, gekleed in een knusse gebreide trui en spijkerbroek, zou de inwoner van Boston waarschijnlijk liever in die open haard springen dan bespreken dat hij als sexy wordt beschouwd.

Chris Evans meest sexy man ter wereld 2022

Michael Schwartz

"Dit hele gedoe is moeilijk om over geïnterviewd te worden", zegt hij lachend. "Het voelt als een rare vorm van bescheiden opscheppen."

De Grey Man-ster zet zich ook schrap voor wat goedaardige ribbels van zijn goede vrienden. "Dit wordt echt gewoon een punt van pesten", grapt hij. "Het is rijp voor intimidatie."

Luister hieronder naar onze dagelijkse podcast PEOPLE Every Day voor meer informatie over PEOPLE's 2022 Sexiest Man Alive-uitgave.

Hoe dan ook, zijn moeder Lisa is opgetogen over het nieuws. "Ik ben helemaal niet verrast", zegt ze tegen PEOPLE. "Onze familie zal buiten zichzelf zijn."

GERELATEERD: Chris Evans deelt de hoogtepunten van Sweet Dog Dad in de nieuwe advertentiespot 'Dodger's Story' voor Jinx

Chris Evans meest sexy man ter wereld 2022

Michael Schwartz

Het meest bekend door het spelen van de altruïstische, zelfopofferende superheld Captain America in Marvel's miljarden dollars kostende Avengers-franchise, en als een toegewijde, foto-gelukkige hondenvader van Dodger, zijn boxermix, op sociale media, is Evans ver weg meer comfortabel om over zijn carrière te praten, die de afgelopen tien jaar in vuur en vlam staat. Alleen al dit jaar speelde hij in Pixar's Lightyear, Netflix's Grey Man en filmde hij drie nieuwe films, waaronder 2023's Ghosted voor AppleTV+, die hij ook produceert, en hij is ook nog steeds mede-eigenaar van A Starting Point, het burgerbetrokkenheidsplatform dat hij in 2020 lanceerde.< /p> Verhaal gaat verder

Nu, in de veertig, probeert Evans prioriteit te geven aan een gezonde balans tussen werk en privé en zoveel mogelijk tijd thuis en met zijn gezin in Boston door te brengen.

"Als het gaat om het zoeken naar de mensen die ik speel, gaat het er meer om waar de film wordt opgenomen", zegt hij. "Ik ben te oud om zes maanden uit een koffer te leven en ik ben in een fijnere fase terechtgekomen waarin ik gewoon blij ben om thuis te zijn."

Hij denkt ook veel meer na over zijn toekomst buiten acteren - een die huwelijk en vaderschap omvat.

"Dat is absoluut iets wat ik wil", zegt hij. Verwacht alleen niet dat hij daar veel over praat als het gebeurt: "Sommige dingen wil je alleen voor jou, of alleen voor mijn familie en mijn vrienden."

GERELATEERD: Chris Evans lanceert een startpuntwebsite om Amerikanen te helpen echte feiten te krijgen om hun stem te informeren

Chris Evans meest sexy man ter wereld 2022

Michael Schwartz

Tweeëntwintig jaar in zijn carrière, geeft Evans toe dat hij het wat rustiger aan wil doen.

"Het leukste aspect van mijn carrière op dit moment is dat ik me veilig genoeg voel om mijn voet van het gas te halen", zegt hij. "Ik heb het gevoel dat ik wat meer vrijheid heb om tijd vrij te maken van de industrie en toch projecten te vinden die mijn creatieve honger zullen stillen als ik terugkom."

Dus wat vindt de titelhouder van dit jaar het meest sexy aan zijn geliefde geboorteplaats Boston?

"Zoveel geschiedenis daar! Ik hou van het accent. Voor mij is het accent thuis", zegt hij. "Ik hou van het weer. De seizoenen, de sportteams. Maar het meest sexy aan Boston... misschien onze universiteiten. We hebben veel goede scholen. Laten we onderwijs een stekker geven, dat is verdomd sexy."

Vraag hem alleen niet om het woord 'sexy' te gebruiken in een zin over zichzelf. "Het is iets waar ik, naarmate ik oud en slap word, op terug kan kijken en kan zeggen: 'Ik herinner me toen...'", voegt hij eraan toe. "Ik heb geluk dat ik in welke hoedanigheid dan ook aan de discussie deelneem."