De laatste knock-outrondes van seizoen 22 van 'The Voice' brengen grote verrassingen: 'Iets waar ik geen woorden voor kan vinden'

08 Nov 2022

De laatste knock-outrondes van seizoen 22 van 'The Voice' brengen grote verrassingen: 'Iets waar ik geen woorden voor kan vinden'

Alyssa Witrado, deelnemer aan seizoen 22 van 'The Voice', reageert gered te worden door haar coach, Gwen Stefani. (Foto: NBC)

De drievoudige knock-outrondes van The Voice Seizoen 22 eindigden maandag, en zoals typisch voor de serie, was het tot het einde een nagelbijter - met de laatste confrontatie tussen de tieners van Team Gwen Alyssa Witrado, Daysia en Sasha Hurtado met een schokkend resultaat.

Het leek me duidelijk wie deze ronde had gewonnen. Daysia's "Get Here" was mooi en elegant, maar ouderwets en zonder vuur, en Alyssa's cover van Queen's "Don't Stop Me Now" was leuk - ze wilde haar "Freddie Mercury-moment", dus viel ze het volkslied met verve aan - maar het was uiteindelijk een te "gigantisch" nummer voor Alyssa om de touwtjes in handen te houden of op de hoogte te blijven. Ondertussen riep Gwen Stefani's eigen echtgenoot Blake Shelton Sasha uit tot overwinnaar, en John Legend beschreef Sasha's "Make It Rain"-uitvoering als "foutloos" en een "tour de force". Maar Gwen heeft altijd een zwak gehad voor haar fashionista mini-me, Alyssa, dus negeerde ze zelfs het advies van haar geliefde echtgenoot.

"Sasha, je hebt het me heel ingewikkeld gemaakt, want dat was een perfecte uitvoering", gaf Gwen toe... voordat ze ervoor koos om in plaats daarvan met Alyssa te gaan. Gwen gaf zelfs toe dat haar connectie met Alyssa "iets was waar ik geen woorden aan kan geven".

Sommige kijkers waren ongetwijfeld geschokt door het besluit van Gwen, maar niemand leek meer verbijsterd dan Alyssa zelf; haar expressieve gezicht zag eruit als een levende geanimeerde GIF toen haar ogen groter werden en haar mond openviel. Gelukkig voor Sasha - die dit seizoen al twee coaches had doorlopen, nadat ze was begonnen bij Team Camila voordat ze door Gwen werd gestolen tijdens de Battle Rounds - was er nog een verrassing tijdens de laatste minuten van deze aflevering. Sasha kreeg nog een kans — en nog een coach — toen John, die nog een Steal in het spel had, besloot haar te redden.

Alyssa Witrado, deelnemer aan seizoen 22 van 'The Voice', reageert gered te worden door haar coach, Gwen Stefani. (Foto: NBC)

'Sasha verdiende het, en ik kon haar niet naar huis laten gaan', legde John uit. 'Ze is al die rondes zo goed geweest. Ze is nu twee keer gestolen. En ze raakte gewoon elke noot zo mooi en met zoveel precisie en controle.”

Verhaal gaat verder

Zal de derde coach de charme van Sasha zijn? We zullen zien, maar voorlopig heeft ze de kansen al verkleind door de top 16 Live Play-offs van volgende week te halen. Of Alyssa klaar is voor de Play-offs valt nog te bezien, maar Gwen lijkt ervan overtuigd dat de 19-jarige popster klaar is voor prime time. 'Met Alyssa is ze gewoon speciaal. Ik ben opgewonden om haar te zien doen in de Live Play-offs, is laten zien wat voor soort ster ze werkelijk is,' beweerde Gwen.

Maar voordat we vooruitkijken naar de Play-offs, waren dit de andere laatste knock-outs van de avond, waarvan sommige ook eindigden met verrassende uitspraken:

TEAM GWEN: Cara Brindisi vs. Justin Aaron vs. Kayla Von Der Heidie

Cara ging hard met de vroege Bonnie Raitt-klassieker "Love Me Like a Man", jammerend gitaar spelend en tegelijkertijd Gwens instructies opvolgend om meer flirterig en levendiger te zijn met haar gezicht en lichaamstaal. Dit was rokerig en sexy, stoer maar teder, en gewoon fel. Justins cover van "Can We Talk" van Tevin Campbell was op zijn eigen manier sexy, maar zijn zang was niet zo zijdezacht als ik had gehoopt, en de verzen leken ongemakkelijk laag voor hem. Kayla's "Losing My Religion" was smeulend en stil meeslepend, maar ook vocaal instabiel. Ik dacht dat Cara haar concurrentie volledig had verslagen, maar nogmaals, Gwen maakte een keuze die schijnbaar gebaseerd was op het potentieel van een deelnemer en hield Justin bij, en legde uit: "Hij realiseert zich niet echt hoe begaafd hij is." Het is jammer dat Camila Cabello geen Steel meer had, want ze onthulde dat ze Cara zou hebben gered als ze de kans had gehad.

WINNAAR: Justin Aaron

TEAM BLAKE: Austin Montgomery vs. Eva Ullmann vs. Brayden Lape

Blake zette zijn drie jongste artiesten tegen elkaar op "om te zien welke van hen het meest klaar is voor het leven" - en interessant genoeg was het de jongste van de drie, de 16-jarige Brayden, die het het beste presteerde . Austin's trillende vibrato op George Strait's "You Look So Good in Love" leidde af, en Eva's "Dangerous Woman" was te tam en gewoon niet gevaarlijk genoeg. Maar Brett was zo kwetsbaar en oprecht zong Brett Young's liefdesverdriet ballad "Mercy" met slechts schaarse pianobegeleiding, en hij had een moment. "Ik denk dat Gwen verliefd op je werd," giechelde Camila, waarop Gwen grapte: "Ja, op een moederlijke manier!" Blake zei tegen Brayden: 'Je hebt een nummer gekozen waarin je je nergens in kon verstoppen. Dat is eng. Je komt in de zone, en het is zo goed. En ik denk niet dat je beter hebt geklonken. Alles klopte.” Blake heeft hier de juiste beslissing genomen, en Camila had ook gelijk: meisjes van alle leeftijden zullen verliefd worden op dit kind.

WINNAAR: Brayden Lape

TEAMLEGENDE: Emma Brooke vs. Kim Cruse vs. de Marilynds

Emma heeft niet verstandig gekozen met "I Hope" van Gabby Barrett; ze kon gewoon niet loskomen en haar klassieke training van zich afschudden, dus ze bracht niet de houding die nodig was om dit door vrouwen geminachte wraaklied te brengen. Het creatieve en harmonieuze arrangement van de Marilynds van Snow Patrol's "Chasing Cars" was eigenlijk voortreffelijk, genoeg zodat John dacht dat dit zusterduo in de voetsporen zou kunnen treden van Girl Named Tom, de broer of zus die The Voice vorig seizoen won. (Blake vergeleek de Marilynds eigenlijk met Wilson Phillips.) Maar niemand kon concurreren met krachtpatser Kim en haar fakkelende, bluesy, op Tina Turner geïnspireerde vertolking van "Can't Stand the Rain". Camila zei tegen haar: 'Je was daarboven een draak. Het was gewoon vuur. Je bent altijd een van de meest begaafde en meesterlijke vocalisten van de show geweest." Gwen zei tegen Kim: 'Het is verbluffend. Op papier klopt het niet dat je zo kunt zingen!” Dus John deed wat hij moest doen. "Ik moest Kim kiezen omdat ze gewoon een zangeres van wereldklasse is", zei hij. “Ze voerde gewoon het commando over het podium en was zo opzettelijk met alles wat ze deed. Amerika moet van haar houden.'

WINNAAR: Kim Cruse

TEAM CAMILA: Andrew Igbokidi vs. Devix vs. Steven McMorran

Ik nam aan dat ik zou neigen naar een van Camila's indiezangers - Devix, die Coldplay's "Yellow" deed, of Andrew, die de tweede R.E.M. cover van de avond met "Everybody Hurts" - over conservatieve balladeer Steven. Ik had in de eerste plaats niet eens gewild dat Camila Steven zou redden tijdens de gevechten. Maar deze week heeft Steven me gevloerd en ik dacht dat hij eindelijk het juiste nummer had gevonden. Steven's vertolking van Bruno Mars' massieve, emotionele ballad "It Will Rain" was positief Michael Bolton-achtig; John hapte zelfs naar adem: "Wauw!" toen hij Steven zo hartstochtelijk hoorde riem. Ondertussen dacht ik dat de andere twee lauwe deelnemers zich inhielden. Maar nogmaals, we hadden een ander verrassend oordeel. “Ik moest Devix kiezen voor de Live Playoffs omdat zijn stem gewoon onwerkelijk is, en hij produceert en hij is een creatieve kracht. Hij stopt gewoon zijn hart en ziel in elk optreden”, legt Camila uit. Ik denk dat Devix de meest interessante artiest van deze drie was, en misschien zelfs een van de meest interessante artiesten van het seizoen, en ik ben ook opgewonden om te zien wat hij hierna gaat doen - maar ik denk nog steeds dat Steven technisch gezien deze knock-out heeft gewonnen.< /p>

WINNAAR: Devix

Dus nu hebben we onze top 16, die aanstaande maandag live gaat strijden om de stemmen van Amerika. In de tussentijd wordt The Voice deze week niet uitgezonden in het gebruikelijke tijdslot van dinsdag, omdat er die dag een ander soort zeer belangrijke stemming plaatsvindt. Tot volgende week.

Lees meer van Yahoo Entertainment:

Blake Shelton kondigt aan dat hij 'The Voice' verlaat na 23e seizoen: 'Ik worstel hier al een tijdje mee'

Camila Cabello's ongemakkelijke grap valt plat op 'The Voice': 'Deze menigte haat me'

John Legend vertelt over vaderschap, abortus en ruzie met Kanye West: 'Het is mijn verhaal, en dit zijn de feiten'

Camila Cabello over hoe Harry Styles verliefdheid haar inspireerde om 'The X Factor' uit te proberen: 'Ik dacht dat... we verliefd zouden worden'

Volg Lyndsey op Facebook, Twitter, Instagram, Amazon