Deze winnende aandelen in 2022 kunnen in 2023 blijven stijgen, zeggen analisten

08 Nov 2022

Deze winnende aandelen in 2022 kunnen in 2023 blijven stijgen, zeggen analisten

Wisselhandel en gemengde berichten - dat is de afgelopen weken het patroon van de markt geweest, en vorige week was geen uitzondering. De week begon met vier opeenvolgende dagen verliezen, maar eindigde op een winnende vrijdagsessie na een onverwacht sterk banenrapport. Toch daalde de S&P 500 deze week met 3,35%, waarmee een rally van vier weken werd bereikt. Over het algemeen is de index dit jaar met 21% gedaald, in berengebied, en de verliezen op de technologiezware NASDAQ zijn zelfs nog steiler, namelijk 33%.

De tegenstrijdige stromingen maken het moeilijk om een ​​winnende portefeuille samen te stellen, maar een koppige, risicovriendelijke belegger kan een koers uitstippelen met behulp van bewezen marktwinners. We hebben het over aandelen die vóór 2022 uitkomen, met winnende records in aandelenwaardering - in de orde van 80% tot 180% year-to-date - en positieve beoordelingen van de analisten voor meer winst in 2023 .

Met behulp van de database van TipRanks hebben we de details van drie van deze aandelen opgezocht en vastgesteld dat de profs van Street een aanzienlijk voordeel zien, beginnend bij 70% en daarna stijgend. Laten we eens nader kijken.

NexTier-olieveldoplossingen (NEX)

We beginnen met het olieveld en kijken naar NexTier Oilfield Solutions, een olieveldservicebedrijf, waarvan de aandelen dit jaar 188% zijn gestegen. Olieveldservicebedrijven maken het voor de gigantische koolwaterstofproductiebedrijven mogelijk om de olie uit de grond te halen. De productiebedrijven richten zich doorgaans op het zoeken naar energiereserves, het lokaliseren van waarschijnlijke bronlocaties en het opkopen van grond en boorrechten; de dienstverlenende bedrijven zijn gespecialiseerd in de technische en technische vaardigheden van geologie, boren, vloeistoftechnologieën en pompen die de olie en gas daadwerkelijk uit de grond halen. NexTier is actief in deze niche.

Naast deze operationele activiteiten bij de bronnen, biedt NexTier olieproducenten ook een reeks aanvullende diensten, waaronder digitale controle voor apparatuur, logistiek en systeembewaking.

Dit is big business, en aan het einde van 2021 duwde de combinatie van stijgende olieprijzen en de post-COVID terugkeer van een meer normale economische omgeving NexTier in het zwart. Het bedrijf boekte sinds 4Q21 driemaandelijkse nettowinsten; in het laatst gerapporteerde kwartaal, 3Q22, liet het bedrijf een nettowinst van $ 129,5 miljoen zien, of 52 cent per verwaterd aandeel. Dit, vergeleken met de verwaterde WPA van $ 98,5 miljoen en 39 cent in 2Q22, was een sterke ommekeer ten opzichte van het nettoverlies van $ 24,3 miljoen dat in 3Q21 werd opgetekend. Bovenaan de streep liet NexTier een omzet zien van $ 896 miljoen, een indrukwekkende stijging van 128% op jaarbasis.

Verhaal gaat verder

Op de balans bevindt NexTier zich in een solide positie, met een totaal aan liquide middelen van $ 621,7 miljoen, inclusief $ 250,2 miljoen in contanten. Het bedrijf zag dit jaar $ 163,8 miljoen aan nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten in het derde kwartaal van dit jaar, een totaal van $ 132,6 miljoen aan vrije kasstroom. NexTier heeft geen termijnleningen die tot 2025 vervallen.

Het management van NexTier had voldoende vertrouwen in deze resultaten om in het kwartaalrapport de start aan te kondigen van een programma van aandeleninkoop ter waarde van $ 250 miljoen om kapitaal terug te geven aan investeerders.

Met het dekken van de aandelen voor Evercore ISI, ziet analist James West dat NexTier in een positie verkeert om winsten te blijven laten zien - en om die winsten aan aandeelhouders te blijven leveren.

"De combinatie van de stijgende vraag naar fractuur, de strategische herpositionering van NEX en anticyclische investeringen hebben het winstvermogen en het genereren van cashflow verbeterd. Het bedrijf blijft nieuwe kwartaalrecords vestigen voor omzet en EBITDA. NEX blijft zich richten op het heroveren van alle Covid-gerelateerde prijzen concessies te doen en zijn verticale integratieoplossingen verder naar voren te schuiven. De frac-markt zou ondersteunend moeten blijven gezien een bijna uitverkochte markt met een hoge service-intensiteit en een strakke supply chain-omgeving", meende West.

"NEX blijft zich inzetten voor kapitaaldiscipline, het maximaliseren van het aandeelhoudersrendement en het teruggeven van een aanzienlijk deel van de vrije kasstroom aan aandeelhouders", voegde de analist eraan toe

Op basis van het bovenstaande is West van mening dat dit een aandeel is dat het waard is om vast te houden. De analist beoordeelt NEX-aandelen als een outperform (d.w.z. kopen), en zijn prijsdoel van $ 18 suggereert een solide opwaarts potentieel van ~76%. (Klik hier om het trackrecord van West te bekijken)

Over het geheel genomen heeft dit olievlekbedrijf zes recente beoordelingen ontvangen van de Wall Street-analisten, waaronder 5 om te kopen tegen 1 om vast te houden, voor een sterke koop-consensuswaardering. Het aandeel wordt verkocht voor $ 10,21 en heeft een gemiddeld koersdoel van $ 15,83, wat wijst op een potentieel voor 55% aandelenwinst in het komende jaar. (Zie NEX-voorraadprognose op TipRanks)

Verona Pharma (VRNA)

We schakelen nu over naar de biofarmaceutische sector. Verona Pharma, waarvan de aandelen tot nu toe 80% gestegen zijn, werkt aan de ontwikkeling en commercialisering van haar kandidaat-geneesmiddel, ensifentrine, als een behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen van de luchtwegen. Het bedrijf heeft een reeks klinische onderzoeken lopen, waarbij ensifentrine wordt getest als een behandeling voor astma, cystische fibrose (CF) en chronische obstructieve longziekte (COPD). Met uitzondering van astma, dat langdurig en chronisch is, zijn dit terminale aandoeningen waarvoor effectieve behandelingen ontbreken; de ensifentrine-onderzoeken zijn gevorderd tot fase 2 en fase 3.

De meest geavanceerde van deze onderzoeken is de ENHANCE-2 Fase 3-studie van ensifentrine als behandeling voor COPD. Vorige maand kondigde Verona aan dat het medicijn in de studie het aantal exacerbaties - ernst en progressie van de ziekte - had verminderd met gemiddeld 42% in alle subgroepen van de studie. Ensifentrine wordt in deze proef toegediend via een vernevelaar en deze resultaten zullen worden opgenomen in de nieuwe geneesmiddelenaanvraag van het bedrijf bij de FDA, die momenteel gepland staat voor 1H23.

Ook van belang voor investeerders: Verona vordert met de ENHANCE-1-studie van ensifentrine-vernevelaar als onderhoudsbehandeling voor COPD, en verwacht de studie voor het einde van dit jaar af te ronden. Het bedrijf voltooide de inschrijving van meer dan 800 patiënten afgelopen juni.

Voor andere tests heeft Verona lopende fase 2-onderzoeken van ensifentrine als een droogpoederinhalator/inhalator met afgemeten dosis voor de behandeling van COPD, astma en CF.

Een van de bulls is Wedbush-analist Andreas Argyrides, die een optimistische kijk op Verona heeft. Hij schrijft: “Met zijn nieuwe werkingsmechanisme als PDE3/4-remmer, is ensifentrine klaar om de volgende generatie inhalatietherapieën in te luiden met dubbele bronchodilaterende en ontstekingsremmende effecten. We zien Verona-aandelen als een kans om te investeren in een nieuwe klasse van inhalatiebehandelingen, niet alleen voor COPD, maar ook voor cystische fibrose en astma.”

Argyrides schrijft niet alleen vrolijke opmerkingen over Verona; hij ondersteunt het met een Outperform-rating (d.w.z. Kopen) en een koersdoel van $ 27, wat wijst op een robuust opwaarts potentieel van 122% over een jaar. (Klik hier om het trackrecord van Argyrides te bekijken)

Over het algemeen heeft dit opkomende biotechbedrijf de aandacht getrokken van 5 Wall Street-analisten en hun beoordelingen zijn allemaal positief, waardoor VRNA-aandelen een Strong Buy-consensusbeoordeling hebben gekregen. Het aandeel wordt verkocht voor $ 12,13 en het gemiddelde koersdoel van $ 27 komt overeen met de visie van Wedbush, voor een opwaarts potentieel van 122% in het komende jaar. (Zie VRNA-voorraadprognose op TipRanks)

Lantheus Holdings (LNTH)

De laatste winnaar van 2022 waar we naar zullen kijken, is Lantheus, een biofarmaceutisch bedrijf dat een reeks producten ontwikkelt en commercialiseert voor de beeldvorming, diagnostiek en behandeling van een verscheidenheid aan oncologische en cardiale aandoeningen. Daarnaast onderhoudt het bedrijf een actieve onderzoekspijplijn, met nieuwe producten in de preklinische, vroege klinische en late klinische stadia.

Het belangrijkste product van Lantheus is Pylarify, een radiofarmaceutische behandeling voor prostaatkanker. Volgens de onlangs vrijgegeven financiële resultaten van het bedrijf over het derde kwartaal van 22, bedroeg de verkoop van Pylarify $ 143,75 miljoen, ruim de helft van de totale kwartaalomzet. De andere belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf was Definity, een injecteerbare ultrasone verbetering die wordt gebruikt bij cardiovasculaire echocardiografie. De omzet van Definity bedroeg $ 60,74 miljoen in het derde kwartaal, een stijging van 5,4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Over het geheel genomen realiseerde Lantheus een omzet in het derde kwartaal van $ 239,29 miljoen, een stijging van 134% ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. Voor de negen maanden eindigend op 30 september 2022 bereikte de omzet van het bedrijf $ 671,89 miljoen, voor 127% jaar-op-jaar winst.

Aan de winstkant boekte Lantheus een aangepast volledig verwaterd nettoresultaat van 99 cent per aandeel. Dit was een stijging van slechts 8 cent in dezelfde periode een jaar geleden. Lantheus had in het derde kwartaal $ 93,6 miljoen aan contanten uit bedrijfsactiviteiten, waarvan $ 87,5 miljoen vrije kasstroom was.

Gezien deze resultaten zou het geen verrassing moeten zijn dat het aandeel investeerders heeft aangetrokken. De aandelen in Lantheus zijn dit jaar met 110% gestegen. Maar zou je geloven dat het nog eens 80% zou kunnen stijgen?

SVB Securities' Roanna Ruiz wel. De analist beoordeelt LNTH-aandelen als een outperform (d.w.z. kopen), samen met een koersdoel van $ 110. (Klik hier om het trackrecord van Ruiz te bekijken)

De winstgevende productlijn en stijgende inkomsten als de belangrijkste punten voor dit bedrijf beschouwend, zegt Ruiz: "We herhalen onze mening dat Lantheus een ~ 45% 2020-23E rev. CAGR omdat het gebruik maakt van zijn gevarieerde portfolio van diagnostische beeldverbeterende oplossingen, die allemaal unieke en omvangrijke kansen op de cardio-/oncologiemarkt dekken. Na een 3e beat/raise kwartaal op rij en een nieuwe concurrent op de markt, blijven investeerders het groeitraject van Pylarify tot in 2023 onder de loep nemen. ruimte.”

Al met al heeft dit winstgevende biotechbedrijf beter gepresteerd dan de markt en heeft het ook 4 recente analistenrecensies ontvangen. Deze zijn het er allemaal over eens dat het aandeel een koop is - voor een Strong Buy-consensusbeoordeling. Het gemiddelde koersdoel van $ 105,25 suggereert een stijging van ~74% ten opzichte van de huidige handelsprijs van $ 60,60. (Zie de voorraadprognose van Lantheus op TipRanks)

Om goede ideeën te vinden voor het handelen in aandelen tegen aantrekkelijke waarderingen, bezoekt u TipRanks' Best Stocks to Buy, een nieuw gelanceerde tool die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een investering doet.