Disney gaat na de bel de Q4-inkomsten rapporteren - dit is wat je kunt verwachten

08 Nov 2022

Disney gaat na de bel de Q4-inkomsten rapporteren - dit is wat je kunt verwachten

Disney (DIS) zal dinsdag na de bel zijn fiscale resultaten over het vierde kwartaal bekendmaken, aangezien investeerders de vooruitgang in streaming-winstgevendheid en de gezondheid van de themaparkenactiviteiten in het oog houden te midden van verschillende macro-economische tegenwind.

Dit is wat Wall Street verwacht, volgens de consensusschattingen van Bloomberg:

Inkomsten: $ 21,26 miljard verwacht

Aanp. winst per aandeel (EPS): $ 0,51 verwacht

Netto toevoegingen Disney+ abonnees: 9,35 miljoen verwacht

Inkomsten uit parken, ervaring en consumentenproducten: $ 7,59 miljard verwacht

Disney+ rapporteerde een toename van abonnees in het derde kwartaal (14,4 miljoen) te midden van nieuwe marktintroducties en een stevige reeks content zoals 'Obi-Wan Kenobi'. Hoewel de nettotoevoegingen van abonnees in het vierde kwartaal naar verwachting zullen afnemen tot slechts 9,35 miljoen, suggereren recente prijsstijgingen volgens schattingen een gemiddelde omzet per gebruiker van $ 4,29.

Het bedrijf zal zijn advertentie-ondersteunde niveau van $ 7,99 in december uitrollen, een maand na het langverwachte debuut van Netflix. Ondanks de algehele vertraging van de advertentie-uitgaven, blijven analisten optimistisch over de winstgevendheidsvooruitzichten van door advertenties ondersteunde plannen, vooral voor streamingbedrijven.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Investeerders zullen direct-to-consumer verliezen nauwlettend in de gaten houden nadat het bedrijf zijn doel om streaming winstgevendheid te bereiken tegen 2024 handhaafde. Disney+, Hulu en ESPN+ verloren in het derde kwartaal samen $1,1 miljard, maar Disney CFO Christine McCarthy zei dat ze tegen dit jaar piekverliezen voor Disney+ verwacht.

Het bedrijf verlaagde het aantal abonnees voor 2024 van 215 miljoen tot 245 miljoen betalende gebruikers, van 230 miljoen eerder tot 260 miljoen. Het verwacht nu 135 miljoen tot 165 miljoen "core" Disney+ abonnees, terwijl de abonneeprognose van het Indiase merk Disney+ Hotstar is vastgesteld op 80 miljoen.

De koerswijziging kwam als gevolg van het vertragen van de abonneetrends naast het verlies van de streamingrechten voor de Indian Premier League, wat een dip in Hotstar-abonnees zou kunnen veroorzaken.

Verhaal gaat verder

Hotstar maakt ongeveer 36% uit van het totale gebruikersbestand van Disney+. Vanaf de periode die eindigde op 2 juli 2022, waren er in totaal 58,4 miljoen Disney+ Hotstar-leden (tegenover 50,1 miljoen in het tweede kwartaal).

Algemeen wordt verwacht dat de themaparken van Disney sterke resultaten zullen opleveren in het vierde kwartaal.

Parkactiviteiten te midden van angst voor een recessie

Disney's themaparken, die een snelle terugkaatsing van COVID zagen te midden van toegenomen attracties, prijsstijgingen en bijgewerkte technologieën zoals de Genie+-app, zullen naar verwachting dit kwartaal beter presteren, ondanks de vrees voor een naderende recessie.

Wall Street verwacht dat de omzet van de divisie parken, ervaringen en consumentenproducten van het bedrijf $ 7,59 miljard zal bedragen, terwijl het bedrijfsresultaat wordt geschat op $ 1,9 miljard.

Net als bij het vertragen van de netto-toevoegingen van abonnees, zal het bedrijfsresultaat naar verwachting dalen in vergelijking met de maar liefst $ 2,19 miljard in het derde kwartaal. Analisten waarschuwen dat orkaan Ian waarschijnlijk de winsten onder druk heeft gezet, terwijl macro-economische uitdagingen zoals inflatie een punt van zorg blijven.

Het bedrijf zal waarschijnlijk de aankomende film aankondigen tijdens de winstoproep ("Black Panther: Wakanda Forever", "Avatar: The Way of Water", en meer), maar het management kan ook vragen krijgen over de toekomst van Hulu en ESPN, samen met de verwachtingen van de advertentielaag.

Al met al, ondanks de sterke positionering van Disney ten opzichte van concurrenten, zou een mogelijke waarschuwing over toekomstgerichte richtlijnen of een verlaging van zijn abonnee- of omzetramingen een uitverkoop kunnen veroorzaken, aangezien beleggers zich schrap zetten voor meer economische volatiliteit.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Alexandra is Senior Entertainment en Media Reporter bij Yahoo Finance. Volg haar op Twitter @alliecanal8193 en e-mail haar op alexandra.canal@yahoofinance.com

Klik hier voor de nieuwste trending aandelenkoersen van het Yahoo Finance-platform

Klik hier voor het laatste beursnieuws en diepgaande analyses, inclusief gebeurtenissen die aandelen verplaatsen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Download de Yahoo Finance-app voor Apple of Android

Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn en YouTube