Dit is hoe crypto-gerelateerde aandelen bewegen op nieuws dat Binance FTX koopt

08 Nov 2022

Dit is hoe crypto-gerelateerde aandelen bewegen op nieuws dat Binance FTX koopt

Binance wint de rangschikking in de rol van crypto-consolidator in chief te midden van publieke spanningen met rivaliserende FTX.

"Vanmiddag vroeg FTX om onze hulp. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis", tweette Binance CEO CZ dinsdag. "Om gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende [intentieverklaring] ondertekend, met de bedoeling om http://FTX.com volledig te verwerven en de liquiditeitscrisis te helpen dekken. We zullen de komende dagen een volledige [due dilligence] uitvoeren. "

Een liquiditeitscrisis bij FTX – die in 2022 cryptoplatforms met problemen had opgekocht – duidt op de mogelijke verkoop van crypto om de financiën op peil te houden.

"De cirkel is rond en de eerste en laatste investeerders van http://FTX.com zijn hetzelfde: we hebben overeenstemming bereikt over een strategische transactie met Binance voor http://FTX.com (in afwachting van [due dilligence] etc.),' tweette SBF-CEO Sam Bankman-Fried.

Cryptocurrency exchange Binance oprichter en CEO Changpeng Zhao spreekt tijdens een Binance vijfde verjaardagsevenement in Parijs, Frankrijk, 8 juli 2022. Om te matchen met speciaal rapport FINTECH-CRYPTO/BINANCE-ZHAO REUTERS/Tom Wilson

Een combinatie van Binance en FTX — respectievelijk de top en de op twee na grootste cryptohandelsplatforms in volume, zouden een kolos creëren in de cryptohandelsgemeenschap.

Aandelen van Coinbase en Robinhood, die beide lager openden te midden van de spanningen tussen twee van de grootste cryptohandelsplatforms, stegen op het nieuws. Bitcoin steeg ook nadat hij onder druk stond.

Aandelen van Riot, een van de grootste Bitcoin-mijnwerkers in Amerika, kwamen ook in het nieuws.

Brian Sozzi is hoofdredacteur en anker bij Yahoo Finance. Volg Sozzi op Twitter @BrianSozzi en op LinkedIn.

Klik hier voor de nieuwste trending aandelenkoersen van het Yahoo Finance-platform

Klik hier voor het laatste beursnieuws en diepgaande analyses, inclusief gebeurtenissen die aandelen verplaatsen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Download de Yahoo Finance-app voor Apple of Android

Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn en YouTube