Dit is hoeveel u zou verdienen met uw Powerball-winsten als u ze op een hoogrentende spaarrekening zou zetten

08 Nov 2022

Dit is hoeveel u zou verdienen met uw Powerball-winsten als u ze op een hoogrentende spaarrekening zou zetten

De Powerball-trekking van zaterdag kwam en ging zonder winnaar van de jackpot, wat betekent dat de pot nu is gestegen tot $ 1,9 miljard. De jackpot is nu de grootste die hij ooit is geweest.

De laatste keer dat de winst van het loterijspel met 45 staten zo hoog groeide, was in 2016 toen de pot een wereldrecord van $ 1.586 miljard bereikte, een bedrag dat uiteindelijk door drie mensen werd gedeeld.

Amerikanen geven graag geld uit aan gokken. Volgens de laatste gegevens die beschikbaar zijn van het Bureau of Labor Statistics, geven mensen tussen 65 en 74 jaar het meeste uit aan loten en gokpools. In het laatste kwartaal van 2017 gaven personen in deze leeftijdscategorie ongeveer $ 132 uit aan tickets, terwijl die van 45 tot 54 ongeveer $ 77 besteedden.

Wat u zou verdienen als u uw winst op een hoogrentende spaarrekening zet?

Voor alle duidelijkheid: als er één winnaar is van de $ 1,9 miljard als resultaat van de trekking van vanavond, betekent dit niet dat de gelukkige persoon al dat geld in zijn zak zal steken. De contante waarde voor de eenmalige betaling van een forfaitair bedrag voor de jackpot is $ 929 miljoen.

Als de winnaar ervoor kiest om die eenmalige uitbetaling te doen, moet hij waarschijnlijk het hoogste federale belastingtarief van 37% van de IRS betalen, wat neerkomt op ongeveer $ 343.730.000 aan belastingen, waardoor de winnaar ongeveer $ 585.270.000 overhoudt, voordat hij betaalt alle staats- en lokale belastingen.

Door dat geld in onze topkeuze te plaatsen voor een hoogrentende spaarrekening, die een APY van 4% biedt, zou de rente die zou ontstaan ​​op $ 585 miljoen jaarlijks ongeveer $ 23,4 miljoen bedragen.

Het is een financiële zet die winnaar van loterijen Victor Matheson, Ph.D., een professor economie en boekhouding aan het College van het Heilige Kruis, ten stelligste afraadt. "Dat zou het slechtst mogelijke zijn wat je zou kunnen doen", zegt Matheson.

Er zijn verschillende redenen waarom Matheson er zo over denkt, waarvan de meeste te maken hebben met hoe weinig je zou verdienen met het geld in vergelijking met andere opties en de belastingvoordelen die je zou opgeven om dit te doen, wat hij uitlegt in meer details.

Is het een goed idee om uw winst op een hoogrentende spaarrekening te zetten?

Kortom, nee, u mag geen loterijwinsten storten op een hoogrentende spaarrekening.

Verhaal gaat verder

Degenen die het geluk hebben de jackpot te winnen, hebben een keuze als het gaat om de verdeling van de meevaller. Het geld kan ofwel in één keer worden betaald, zoals al beschreven, of door middel van jaarlijkse lijfrentebetalingen van 30 jaar, legt Matheson uit. In het geval van de huidige Powerball-jackpot zouden de jaarlijkse lijfrentebetalingen van $ 1,9 miljard ongeveer $ 63 miljoen per jaar bedragen gedurende 30 jaar.

Als u kiest voor jaarlijkse uitbetalingen, zal de loterij het grootste deel van het geld dat u zojuist heeft gewonnen, beleggen in een zeer conservatieve lijfrente, die ongeveer 4,5% zal opleveren. Dat is hoger dan wat de beste hoogrentende spaarrekeningen op dit moment bieden. En uw jaarlijkse betalingen van $ 63 miljoen komen uit dat fonds.

"Dus door de lijfrente te nemen, is het eigenlijk alsof de loterij uw geld in de eerste plaats op een hoogrentende spaarrekening zet", legt Matheson uit.

Maar hier is de kicker - en waarom het veel minder zin heeft om een ​​forfaitair bedrag uit te betalen en het geld op een hoogrentende spaarrekening te zetten: door te kiezen voor jaarlijkse lijfrentebetalingen, vermijdt u het betalen van een federale belastingaanslag van 37% op $ 929 miljoen. In plaats daarvan betaalt u eenmaal per jaar belasting over de kleinere lijfrente-uitkeringen.

“Je kunt op een bepaalde manier je belastingen met de lijfrente uitstellen, omdat je niet alle belastingen vooraf hoeft te betalen zoals je doet als je een forfaitair bedrag neemt en het in een hoogrentend spaargeld stopt reken jezelf af”, zegt Matheson. "Als je het geld nu in één keer aanneemt, krijg je de belasting vooraf."

Dat is een federale belastingaanslag van $ 343,7 miljoen versus het betalen van ongeveer $ 23,3 miljoen per jaar aan belastingen op jaarlijkse uitkeringen van $ 63 miljoen. "Vanuit puur financieel oogpunt is het voordeel van het nemen van de lijfrente dat u geen belasting hoeft te betalen over winsten totdat u het geld daadwerkelijk ontvangt", vervolgt Matheson. "Je krijgt een hoop geld waarmee je geld verdient en de belastingen worden uitgesteld. Het is niet alsof het belastingvrij is, maar je hoeft 30 jaar lang geen belasting te betalen over die laatste lijfrente-uitkering."

Afzonderlijk, als u ervoor kiest om die jaarlijkse betaling van $ 63 miljoen op een hoogrentende spaarrekening te zetten, zou u ongeveer $ 1,6 miljoen per jaar verdienen (na het betalen van 37% aan belastingen, waardoor u ongeveer $ 40 miljoen overhoudt om te sparen ). Maar dit alles wil niet zeggen dat lijfrentebetalingen de enige optie zijn.

Hoogrentende spaarrekening versus beleggen op de aandelenmarkt

Hoewel een hoogrentende spaarrekening misschien niet de verstandigste financiële zet is die u kunt doen met miljoenen dollars aan loterijwinsten, zijn er andere keuzes. Nog een ander scenario voor uw winst is het geld investeren in de aandelenmarkt.

Als u kiest voor een eenmalige forfaitaire uitkering, uw belastingaanslagen over de winst betaalt en het geld zelf investeert, kunt u het veel agressiever beleggen dan de loterij zou doen.

"Ik bedoel niet dat ik het geld in rommelobligaties, Tesla of tech of forex [deviezen] stop", zegt Matheson. "Ik bedoel, het in brede indexfondsen stoppen, zoals elk S&P 500-indexfonds. In dat scenario neem je de belastingaanslag vooraf, maar op de lange termijn zijn indexfondsen gemiddeld 7% tot 8%, dus je zult waarschijnlijk in de loop van de tijd vooruit komen. Maar je moet agressief investeren.”

Rekening houdend met die investeringsaanpak, berekent Matheson dat u ongeveer $ 46,8 miljoen per jaar kunt verdienen, uitgaande van een winst van 8% op een investering van $ 585 miljoen.

Wat te doen als je de loterij wint

Bepalen wat je moet doen als je de loterij wint, is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. En om duidelijk te zijn, de kans om te winnen is klein - ongeveer 1 op 292 miljoen zelfs.

Van degenen die de kansen verslaan en winnen, kiest ongeveer 99% voor de forfaitaire betaling, zegt Matheson. Dus wat te doen als je in die gelukkige schoenen staat en ineens voor zo'n dilemma staat? Pak je het geld in één keer aan? Annuïteitengeld opnemen? Agressief beleggen? Hier zijn enkele do's en don'ts om te overwegen:

Neem geen forfaitaire uitbetaling en zet deze in een hoogrentend spaargeld: als u ervoor kiest om een ​​forfaitair bedrag te nemen, raadt Mathseson af om het in een hoogrentend spaargeld te parkeren. “Als je het alleen maar in veilige, conservatieve staats- en federale obligaties of een hoogrentend spaargeld gaat doen, mag je in geen geval een forfaitaire uitbetaling doen, want de loterijvereniging zal dat voor jou en jou doen. krijgen om al die belastingen uit te stellen”, adviseert Matheson.

Stel een team van adviseurs samen. Voor de meesten van ons is een meevaller in de loterij meer geld dan we ooit hebben moeten verwerken. Stel een eersteklas team van betrouwbare, goed doorgelichte adviseurs samen die u kunnen helpen. Dit moet een advocaat en een financieel deskundige omvatten. "Zoek onmiddellijk professioneel en juridisch advies bij het winnen van deze of een andere loterijprijs", zegt Matheson.

Ontwikkel een plan. Denk goed na over uw doelen voor het geld en ontwikkel een plan dat zowel korte- als langetermijnprioriteiten omvat. Uw plan kan ook liefdadigheidsgiften en andere prioriteiten omvatten, zoals reizen of het betalen van onderwijskosten voor uw kinderen.

Stel een budget op. Zelfs als miljonair is het belangrijk om verstandig met geld om te gaan. Laat uw team van experts helpen bij het ontwikkelen van een budget dat zowel de dagelijkse uitgaven als de jaarlijkse uitgaven zoals onroerendgoedbelasting dekt, en vergeet uw belastingaanslagen niet. Als u kiest voor lijfrentebetalingen, moet u de jaarlijkse belastingaanslag over dat inkomen betalen.

Beleg verstandig. Of u nu een forfaitair bedrag of jaarlijkse lijfrentebetalingen neemt, het is een goed idee om een ​​deel van dat geld te beleggen in een goed gediversifieerde portefeuille van gemeenschappelijke schuld- en aandelenfondsen, met de nadruk op indexfondsen, zegt Matheson. "Blijf uit de buurt van individuele zakelijke deals voor zaken als franchises of kleine bedrijven of durfkapitaal totdat u weet wat u doet", zegt hij.

Stel een boedelplan op. Denk ten slotte goed na over hoe de winsten worden verwerkt als u overgaat. "Heb een zeer duidelijke en expliciete wil met passende estate planning", zegt Matheson.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortune:

De Amerikaanse middenklasse is aan het einde van een tijdperk

Elon Musk staat opnieuw terecht voor zijn $56 miljard Tesla-salaris dat 'het grootste in de menselijke geschiedenis' is

De winnaars van de Powerball-jackpot van $ 1,5 miljard zullen deze waarschijnlijk contant ontvangen. Dat is een grote fout, zeggen experts

De VS stevenen mogelijk af op een 'tripledemie' - een arts geeft een dringende waarschuwing