FEMA-regel geeft investeerders de kans om in Florida onroerend goed in te duiken

08 Nov 2022

FEMA-regel geeft investeerders de kans om in Florida onroerend goed in te duiken

De verwoesting die de orkaan Ian aanrichtte, zou een kans kunnen zijn voor vastgoedinvesteerders vanwege een federale rampenregel waarvan de slachtoffers zich nu pas bewust worden.

Huiseigenaren langs de Golfkust van Florida van wie de huizen door de storm zijn beschadigd en verwoest, vallen onder de Substantial Damages and Substantial Improvements-regel van de Federal Emergency Management Agency (FEMA), ook wel bekend als de FEMA 50%-regel. De regel is ook van toepassing op commercieel onroerend goed.

Volgens de 50%-regel van de FEMA moet de eigenaar, als reparaties of renovaties aan het huis naar schatting meer dan 50% van de waarde kosten, de constructie in overeenstemming brengen met de voorschriften ter voorkoming van overstromingsschade. Het huis kan niet worden verzekerd tenzij dit is gedaan.

"Om huizen in overeenstemming te brengen met de FEMA's overstromingscode, is een aanzienlijke financiële investering in het huis nodig", zegt Zahra Antaramian, Field Operations Director bij vastgoedbeheerbedrijf ADG4 in Napels, Florida. De meeste van deze mensen hebben daar het geld niet voor. Ze worden gedwongen het huis te verkopen. In dat geval zijn investeerders echt de enige optie, want het huis is een total loss - het is een demontage."

Orkaan Ian verwoestte of veroorzaakte grote schade aan minstens 11.000 huizen in Florida - een aantal dat volgens het Amerikaanse Rode Kruis naar verwachting zal toenemen naarmate de woningbeoordelingen doorgaan.

Veel van de huizen in Fort Myers Beach en Sanibel Island in Florida, gebouwd in de jaren 70 en 80 in laaggelegen gebieden, hebben grote schade opgelopen of zijn volledig verwoest.

Gunstige belastingwetten

Hoewel de FEMA 50%-regel een van de redenen is waarom investeerders nu misschien geïnteresseerd zijn in Florida, is de Sunshine State altijd aantrekkelijk geweest vanwege het gunstige belastingklimaat, zei Antaramian.

Mensen die in Florida werken, betalen geen inkomstenbelasting van de staat, waardoor er een grote vraag naar woningen ontstaat omdat mensen uit andere staten trekken om te voorkomen dat ze een percentage van hun inkomsten aan de overheid afstaan.

Florida heft ook geen belasting op inkomsten die worden gegenereerd door investeringen, inclusief onroerend goed en huurinkomsten, hoewel de eerste zes maanden van huurinkomsten worden belast tegen het omzetbelastingtarief van 6% in Florida.

Verhaal gaat verder

Naast de FEMA 50%-regel moeten huiseigenaren die willen herbouwen zich houden aan de strenge bouwvoorschriften van Florida, die zijn ingevoerd nadat orkaan Andrew in 1992 tienduizenden huizen in de buurt van Miami had verwoest.

"Het is erg duur om te bouwen volgens de nieuwe bouwcode van Florida", zei Antaramian. “Ook commerciële eigenaren willen eruit. Meergezinswoningen willen er niet mee te maken hebben.

“De FEMA 50%-regel zal investeerders veel kansen bieden. Het is een kans voor investeerders om het landschap te veranderen van een gebied dat al 50 jaar standhoudt.”

Als u in onroerend goed wilt investeren, maar niet klaar bent om beschadigde huizen in Florida te kopen en te renoveren, heeft Benzinga andere opties voor u. U kunt zelfs al voor $ 100 in huurwoningen investeren en wij laten u zien hoe.

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

© 2022 Benzinga.com. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.