Leslie Phillips, acteur in 'Harry Potter'- en 'Carry On'-films, sterft op 98-jarige leeftijd

08 Nov 2022

Leslie Phillips, acteur in 'Harry Potter'- en 'Carry On'-films, sterft op 98-jarige leeftijd

Leslie Phillips, de Britse acteur in de films "Harry Potter" en "Carry On", is volgens de BBC overleden na een lange ziekte. Hij was 98.

Phillips, die de stem was van de Sorteerhoed in de 'Harry Potter'-films, speelde in meer dan 200 films, tv- en radioseries tijdens een carrière van meer dan 80 jaar.

Meer van Variety

'Harry Potter'-fans moeten stoppen met het achterlaten van sokken bij Dobby's Grave op Wales Beach: 'Het kan dieren in het wild in gevaar brengen'

Daniel Radcliffe zegt zich uit te spreken tegen J.K. Rowling was 'belangrijk': 'Niet iedereen in de franchise' deelt haar overtuigingen

Harry Potter-ster Ralph Fiennes verdedigt J.K. Rowling: 'Het verbale geweld tegen haar is walgelijk'

Phillips wordt overleefd door zijn vrouw Zara, die het Britse tabloid The Sun vertelde dat hij een 'nationale schat' was. “Ik heb een geweldige echtgenoot verloren en het publiek heeft een werkelijk geweldige showman verloren... Mensen hielden van hem. Overal waar hij kwam, werd hij belaagd', zei Zara tegen The Sun, volgens de BBC.

De geliefde stripacteur speelde in vier van de 'Carry On'-films, te beginnen in 1959 met 'Carry On Nurse'. Hij speelde de hoofdrol in "Carry On Teacher" en "Carry On Constable" in de jaren zestig.

Phillips is ook het best bekend voor zijn rol als een onwetende officier in het BBC-radioprogramma 'The Navy Lark', dat hij 17 jaar lang samen met Ronnie Barker en Jon Pertwee hield, evenals zijn beurt in de serie 'Doctor' .

Hij won een British Independent Film Award en een BAFTA-nominatie voor zijn bijrol in de film 'Venus' uit 2006, waarin hij tegenover Peter O'Toole speelde. Hij verscheen ook in films zoals "Out of Africa" ​​van Sydney Pollack en "Empire of the Sun" van Steven Spielberg.

Op het podium was een van zijn meest geprezen optredens het spelen van Falstaff in The Merry Wives of Windsor, de bewerking van de komedie van William Shakespeare, in Stratford.

Best of Variety

'Game of Thrones'-filmlocaties in Noord-Ierland openen als toeristische attractie

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Variety. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.