Powerball-snafu eindigt, uitgestelde trekking eindelijk gehouden voor Powerball-jackpot

08 Nov 2022

Powerball-snafu eindigt, uitgestelde trekking eindelijk gehouden voor Powerball-jackpot

RICHMOND – Nou, dat was raar.

Miljoenen mensen werden dinsdagochtend wakker in de hoop erachter te komen of ze een Powerball-winnaar waren, maar de winnende nummers waren nergens te vinden.

Loterijfunctionarissen zeiden dat er geen Powerball-winnaar was voor de recordjackpot van maandagavond van $ 1,9 miljard omdat er geen trekking was. De winnende nummers werden uiteindelijk dinsdagochtend onthuld.

Volgens de Virginia Lottery was de hoge kaartverkoop de oorzaak van de aanvankelijke vertraging.

"Alle deelnemende loterijen moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen om de integriteit van het spel te beschermen. Door het grote aantal verkochte loten duurt dit proces langer. Op dit moment zijn verkoopinformatie van alle deelnemende loterijen voor deze historische jackpot van $ 1,9 miljard wordt nog steeds afgerond", aldus een persbericht op dinsdagochtend.

Later op dinsdagochtend liet een bericht op de Powerball-website zien dat de nummers waren getrokken. De winnende nummers waren: 10, 33, 41, 47, 56 en een Powerball van 10.

Meerdere berichten in de media geven aan dat de jackpot $ 2 miljard overschreed.

Brad Zinn is de politie, rechtbanken en breaking news reporter bij The News Leader. Heb je een nieuwstip? Of iets dat onderzocht moet worden? Je kunt verslaggever Brad Zinn (hij/hem) een e-mail sturen via bzinn@newsleader.com. Je kunt hem ook volgen op Twitter.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Staunton News Leader: Powerball snafu nixes trekken voor record jackpot van $ 1,9 miljard