‘The Whale’ Trailer: Brendan Fraser’s Hartverscheurende Comeback Is een Beste Acteur Oscar Frontrunner

08 Nov 2022

‘The Whale’ Trailer: Brendan Fraser’s Hartverscheurende Comeback Is een Beste Acteur Oscar Frontrunner

Brendan Frasers veelgeprezen comeback staat centraal in de eerste trailer van 'The Whale', de nieuwste film van regisseur Darren Aronofsky ("Requiem for a Dream", "Black Swan") en A24.

'The Whale' volgt Charlie (Fraser), een leraar Engels die lijdt aan obesitas en heeft besloten zichzelf dood te eten. Zijn pijn en ellende komen voort uit de verlating en dood van zijn homoseksuele minnaar, wat leidt tot chronische eetbuien. Ondertussen worstelt Charlie om opnieuw contact te maken met zijn 17-jarige dochter, gespeeld door Sadie Sink, de favoriet van Stranger Things. Nu heeft de 600-pond man nog een laatste kans op verlossing met zijn kind.

Meer van Variety

'The Answers'-pilot besteld bij FX, 'Sorry For Your Loss' Creator Kit Steinkellner om te produceren met Danny Strong en Darren Aronofsky

Inside Variety's New York Party, ter ere van Brendan Fraser, Darren Aronofsky en andere NYC Power-spelers

Brendan Fraser verontschuldigt zich in San Francisco voor 'George of the Jungle' verkeersopstopping, 25 jaar later: 'My Bad. Het zal niet meer gebeuren'

Vergezel Fraser en Sink in de film zijn Hong Chau, Samantha Morton en Ty Simpkins. Het scenario is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk van toneelschrijver Samuel D. Hunter.

'The Whale' kwam uit het herfstfestivalcircuit met lovende recensies voor Frasers optreden, dat een staande ovatie van zes minuten opleverde op het filmfestival van Venetië, waardoor de acteur tot tranen toe in tranen uitbarstte. Voorstellingen op het Toronto International Film Festival en het London Film Festival leverden Fraser vergelijkbare staande ovaties op. Voor veel Oscar-experts is Fraser de koploper voor de beste acteur.

"Het voelde zo bevestigend", vertelde Fraser in oktober aan Variety over het enthousiasme over zijn optredens tijdens de herfstfestivals. "Ik was emotioneel omdat het een erkenning was dat wat we deden een impact heeft. En dat soort reacties voelt helemaal nieuw in mijn professionele leven.”

Aronofsky wordt opnieuw vergezeld door zijn oude cameraman Matthew Libatique. Libatique heeft tot nu toe alle Aronofsky-films opgenomen, behalve 'The Wrestler'.

Verhaal gaat verder

'The Whale' is Aronofsky's eerste regie-inspanning sinds 'Mother!' uit 2017, dat zowel critici als bioscoopbezoekers verdeelde. De regisseur achter 'Black Swan' en 'Pi' wil nu met zijn nieuwe film terugkeren in de prijzenrace.

Bekijk de volledige trailer hieronder.

Best of Variety

Wat komt er in november 2022 naar Netflix

Wat komt er in november 2022 naar Disney+

Matthew Perry wordt echt over zijn verslavingsreis in de kwetsbare nieuwe memoires 'Friends, Lovers and The Big Terrible Thing'

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Variety. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.