Trump bekritiseerd voor schandalige nieuwe aanval die Nancy Pelosi ontmenselijkt

08 Nov 2022

Trump bekritiseerd voor schandalige nieuwe aanval die Nancy Pelosi ontmenselijkt

Voormalig president Donald Trump noemde House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) een "dier" tijdens een toespraak op maandag en als reactie daarop juichten zijn aanhangers.

Tijdens een bijeenkomst in Ohio herinnerde Trump zich dat hij MS-13-bendeleden tijdens zijn presidentschap als "dieren" had afgedaan. Toen zei hij dat dezelfde belediging ook van toepassing was op de spreker van het Huis.

"Ik denk dat ze ook een dier is, als je de waarheid wilt weten", zei Trump terwijl de menigte goedkeurend brulde. "Ze zullen zeggen: 'Oh, wat een vreselijk ding heeft hij over Nancy gezegd.' Ze heeft me twee keer voor niets afgezet! Niets!”

De escalatie in retoriek komt slechts enkele dagen nadat een man in Pelosi's huis in Californië inbrak op zoek naar haar - naar verluidt om haar te gijzelen en haar knieschijven te breken - en vervolgens haar man, Paul Pelosi, op het hoofd sloeg met een hamer. Hij werd zes dagen in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen aan zijn rechterarm en handen en werd geopereerd aan een schedelbreuk.

Nancy Pelosi zei dat haar man een "lang herstelproces en herstel" doormaakte.

Trumps critici gingen naar sociale media om hem uit te roepen:

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op HuffPost en is bijgewerkt.